Touch-up värijärjestelmä

Maston CarColor

Ainutlaatuinen Touch-up kynä/pensseli on suunniteltu pienten kiveniskujen ja naarmujen korjaamiseen. Pullo sisältää sekä injektioneulan että pienen pensselin. Neulalla voit korjata pienet naarmut ja kiveniskut tarkasti, sillä maalin annostelu on helppoa ja maali tasoittuu tarkasti haluamallesi alueelle. Pensseliä voit käyttää isompien alueiden korjaamiseen.

Syvemmille kiveiskuille ja naarmuille suosittelemme sarjan Primer pohjamaalia. Metallivärit pitää aina päällelakata sarjaan kuuluvilla Clear Coat lakoilla.

Vinkit auton maalaukseen

CarColor-info

  1. Miksi valita Carcolor touch-up?
  2. Mistä löydän auton värinumeron?
  3. Miten löydän värin järjestelmästä?
  4. Auton alkuperäinen väri verrattuna CarColor touch-up väriin
  5. Värien tarkkuusluokat
Värien tarkkuusluokat

Järjestelmässä on kolme erilaista värin tarkkuusluokkaa

E Excellent - Erinomainen, tarkalleen auton alkuperäinen väri

V Variaatio -Vaihtelua, auton alkuperäisellä värinumerolla esiintyy värin vaihtelua. Tämä johtuu auton valmistajan tuotannossa käyttämistä hieman toisistaan poikkeavista värisävyistä, vaikka alkuperäinen värinumero on sama. Auton valmistaja saattaa käyttää eri maalin valmistajia eri tuotantosarjoissa tai tehdä autoja eri tehtailla. CarColor touch-up väri on aina haettu mahdollsimman keskelle variaatioiden väliä.

VC Very Close - Erittäin lähellä alkuperäistä. Autojen värisäyvjä on kaiken kaikkiaan noin 7000 erilaista. Olemme valinneet järjestelmään kaikkein yleisimmät. VC-merkintä ilmoittaa, että väri on riittävän lähellä pienten korjausten suorittamiseksi, mutta ei tarkalleen sama.

CarColor Touch-up värit

Miksi valitsisin juuri CarColor touch-up värin? Miksi valitsisin juuri CarColor touch-up värin?

CarColor värijärjestelmä on erittäin tarkka ja ajan tasalla. Siinä uusimmat värisävyt ja järjestelmää päivitetään jatkuvasti. Värit ovat akryylivärejä ja niiden väripastat samoja, joita käytetään auton alkuperäisväreissä. Värit peittävät ja tasoittuvat hyvin.

Mistä löydän auton alkuperäisen värinumeron? Mistä löydän auton alkuperäisen värinumeron?

Katso ensin omistajan käsikirjasta ja huoltokäsikirjasta. Värinumero ja/tai värin nimi on myös mainittu tyyppikilvessä, jonka sijainti vaihtelee automerkeitäin. Tarkemmat tiedot löydät osoitteesta www.maston.fi . Jos et löydä värinumeroa, voit selvittää sen myös autosi maahantuojalta auton runkonumeron perusteella.

Miten löydän vastaavan värin? Miten löydän vastaavan värin?

Selvitä ensi autosi alkuperäinen värinumero. Jokaisella värinumerolla on vastaava tuotenumero, esimerkiksi 128050. Tämä numero on merkitty touch-up pakkaukseen, jotka ovat telineessä numerojärjestyksessä.

Listassa on myös ajoneuvon valmistus aloitus- ja lopetus vuodet, jonka aikana tiettyä väriä on käytetty . Joskus auton valmistajat käyttävät samaa värinumeroa eri sävyille, mutta vuosimalli on eri. Siksi on tärkeää tarkistaa ajoneuvon vuosimalli. Listassa on yli 17 000 ajoneuvon sävykoodia.

Alkuperäinen auton värisävy verrattuna CarColor värisävyyn. Alkuperäinen auton värisävy verrattuna CarColor värisävyyn.

CarColor väri on aina sama värisävy, siinä ei esiinny vaihtelua. Huomaa kuitenkin, että auton alkuperäinen värisävy muuttuu aina auton ikääntyessä ja maalipinnan kuluessa ja haalistuessa. Auton värisävy voidaan palauttaa lähelle alkuperäistä esimerkiksi kiillottamalla (=kevyt maalipinnan hionta).

CarColor sävyt vastaavat alkuperäistä väriä, tästä johtuen ne saattavat olla tummempia ja kirkkaampia kuin haalistunut maalipinta. Pinnan väriero saadaan häivytettyä maalatun alueen kuivuttua riittävän pitkään kevyellä hionnalla, jolloin uuden ja vanhan maalipinnan väriero tasoittuu. Huomaa kuitenkin, että hionta voidaan suorittaa vasta kun maalipinta on täysin kuivunut. Tämä saattaa viedä jopa useita viikkoja lämpötilasta ja ilman kosteudesta riippuen. Maalaa aina erillinen metallinen koepala ennen kuin maalaat varsinaista pintaa. Koepalaa voit käyttää jatkossa myös tarkistaaksesi, että pinta on riittävän kuivunut ja kestää hionnan/kiillotuksen.

Ennen kuin alat maalata autoa, suorita aina koemaalaus erilliselle pellin palalle. Huomaa, että metallihohtosävyt on aina lakattava CarColor kirkaslakalla oikean värin saavuttamiseksi. Metallisävyt on merkitty erikseen luetteloon. Emme ota vastuuta mahdollisista värivirheistä.

Hakukoneella löydät helposti oikean värin autoosi