Touch-up färgsystemet

Maston CarColor

Lättanvänd och unika färgpenna är utformad för små reparationer av stenskott och små repor. Konstruktionen innehåller en nål och en liten penna och pensel. Småreparationer är lätta att göra och färgen jämnar mycket bättre jämfört med normala konstruktioner med stor pensel bara. Djupa stenskott eller repor rekommenderas först att behandla med Touch-up Primer. Metalliska färger måste vara belagdas med Touch-up Clear Coat.

Goda råd för bilmålaren

CarColor-info

  1. Varför lönar det sig att välja CarColor-bilfärg?
  2. Hur hittar jag färgnumret?
  3. Hur hittar jag en färg som motsvarar bilens färg?
  4. Bilens ursprungliga färg jämfört med CarColor-bilfärg
  5. Färgernas noggrannhetsklasser
Färgernas noggrannhetsklasser

I Carcolor-färgsystemet finns tre olika noggrannhetsklasser.

E (Excellent) Exakt, motsvarar exakt bilens ursprungsfärg.

V Variation, i detta fall förekommer det i biltillverkarens färgnummer färgvariationer mellan de olika produktionsserierna. Variationen kan bero på att biltillverkaren har använt ett olika antal färgbeläggningar i fabriker under produktionen. CarColor-färgen är alltid densamma och vi har som målsättning att färgen ligger mitt i den ursprungliga färgskalan.

VC (Very Close) Nära den rätta färgen. I CarColor-färgsystemet finns 7 000 st olika färger. Vi har sammanställt en 192 meny med färger som täcker de vanligaste färgerna och omfattar majoriteten av de vanligaste färgtonerna. Kategorin VC betyder att tonen är mycket nära bilens ursprungliga färg, men inte exakt samma. Vi rekommenderar inte VC märkta nyanser till stora ytor, men små skråmor och stenskott samt t ex. målning av tilläggsutrustning kan utföras med en VC märkt färg.

CarColor -bilfärger

Varför lönar det sig att välja CarColor-bilfärg? Varför lönar det sig att välja CarColor-bilfärg?

Carcolor-färgsystemet är mycket exakt, up-to-date och heltäckande. Den innehåller de senaste färgerna, bilmodellerna och databasen uppdateras ständigt.

Vi samarbetar med världens ledande bilfärgtillverkare, och använder samma färgpastor som biltillverkarna. Det är därför CarColor-färgtäckning är mycket hög och motsvarar de exakta färgerna. Vi använder inte syntetiska, nitro eller alkyd-baserade bindemedel utan enbart kvalitativa akrylbaserade bindemedel.

Hur hittar jag färgnummern? Hur hittar jag färgnummern?

Kontrollera först bilens bruksanvisning eller servicebok där det nämns antingen bilens färgnummer eller var typplåten finns. Färgkoden kan alltså finnas på typplåten eller på typetiketten - platsen var den befinner sig kan variera beroende på bilmärke. På typplåten anges bilens färgnummer och ofta också färgnamnet. Om du inte kan hitta färgkoden i bilen, kan du få samma infomation av bilimportören.

Hur hittar jag en färg som motsvarar bilens färg? Hur hittar jag en färg som motsvarar bilens färg?

I CarColor -färgsystemet finns bilens ursprungliga färg och motsvarande CarColor korrigeringsfärg. Välj först bilmärke och sen bilens ursprungliga färg, som presenteras i nummer- och alfabetiskordning. Varje bilfärg har en motsvarande artikel nummer till exempel 113 450. Denna artikelnummer motsvarar färgtonen på din bil och är märkt på sprayflaskans kork, etikett och displayn. I CarColor displayn är produkterna i nummerordning.

Systemet listar det första och sista tillverkningsåret, mellan vilka de olika färgerna har använts i biltillverkningen. Ibland använder tillverkare samma färgnummer för olika färgnyanser, men årsmodellen avgör vilken färg som använts. Det är därför viktigt att du kontrollerar att du har rätt årsmodell när du söker färg. I systemet finns information för mer än 17 000 bilfärger.

Bilens ursprungsfärg jämfört med CarColor -bilfärg Bilens ursprungsfärg jämfört med CarColor -bilfärg

CarColor -bilfärg har alltid samma färg, det finns ingen variation. Observera dock att bilens ursprungliga färgtonen ändras då bilen blir äldre och lacket börjar blekna. Bilens orginalfärgton kan återställas genom polering (= en lätt slipning av färgen).

CarColor -bilfärg motsvarar den ursprungliga färgen och kan därför vara mörkare och klarare än den bleka ytfärgen på din bil. Ytans färgskillnad kan förminskas genom att slipa den målade ytan när den har torkat tillräckligt, så att de motsvarar varandra. Observera att slipningen kan endast utföras när färgen är helt torr. Det kan ta upp till flera veckor innan ytan är helt torr beroende på temperatur och fuktighet. Gör alltid en provmålning på en separat plåtbit innan du målar den egentliga ytan. Provbiten kan du använda i framtiden för att kontrollera att ytan är tillräckligt torr för slipa / polera.

Innan du börjar måla bilytan, gör alltid en provmålning på en separat plåtbit. Metall färger skall alltid lackas med CarColor klarlack för att uppnå den korrekta färgen. Metalliska bilfärgerna är utmärkta separat i listan. Vi tar inget ansvar för eventuella felaktiga färgnyanser.

Med CarColor-browsern hittar du enkelt en färg som matchar din bil.