Goda råd för bilmålaren

Hur du får ett bra slutresultat.

Vi använder i vår produktion av CarColor -bilfärger samma färgpasta som används inom bilindustrin. Vi blandar noggrannt alla färger och tillsätter modifieringsmedel, så att färgen fungerar som en enkomponentsfärg, dvs att den lufttorkar. Alla CarColor -bilfärger är akryl-baserade, vilket gör att färgen blir snabbt slät efter applicering och torkar snabbt. Dessutom uppnår färgen exakt den ursprungliga färgen, är mycket motståndskraftiga mot lösningsmedel och tål slitage. CarColor -bilfärgerna är alltid övermålbara men för att uppnå bästa resultat följ instruktionerna nedan.

Läs mera om Touch-up -färgsystemet

Grundfärg

Touch-up primer består av primer och akryl bindemedel. Den är utjämner smidigt, täcker effektivt och torkar snabbt. Det rekommenderas att vänta 15 minuter efter priming innan applicering av bilfärg.

Klarlack

Metallpigmentfärger bör alltid lackas, annars uppnår de inte sin slutgiltiga färg och glans. Metalliskt färgutseende avslutas med en revolutionerande klarlack, som innehåller metallpigment.

Tekniska information

Touch-up system gör inga kompromisser i kvalitet, blanding av akryl bindemedel och pastor av OE kvalitet. Touch-ups erbjuder en mycket kort torktid, glansig och slitstark yta.

  • Beläggningen är mycket hårt och ger ett utmärkt skydd för slitage och stenskott.
  • Utseende av metalliska nyanser skapas med en revolutionerande klarlack, vilket innebär metalliska pigment.

Med CarColor-browsern hittar du enkelt en färg som matchar din bil.