CarColor-värijärjestelmä

Maston CarColor CarColor järjestelmästä löytyvät yleisimmät autojen alkuperäissävyt. Järjestelmä on erittäin tarkka, sillä jokaista värisävyä on verrattu auton alkuperäissävyyn ja järjestelmään on valittu vain ne värit, jotka vastaavat joko täsmälleen tai ovat riittävän lähellä auton alkuperäistä väriä.

Vinkit auton maalaukseen

CarColor-info

  1. Miksi minun kannattaa valita CarColor väri?
  2. Miten löydän auton värinumeron?
  3. Miten löydän auton väriä vastaavan värin?
  4. Auton alkuperäinen värisävy verrattuna CarColor väriin
  5. Värien tarkkuusluokat
Värien tarkkuusluokat

Carcolor järjestelmän väreistä löytyy kolme eri tarkkuusluokkaa

E Erinomainen, tarkalleen auton alkuperäinen väri

V Variaatio, tässä tapauksessa auton valmistajan värinumerolla esiintyy lievää värisävyn vaihtelua eri tuotantosarjoissa. Vaihtelu saattaa johtua siitä, että auton valmistaja on käyttänyt useiden maalitehtaidenmaaleja eri tuotantosarjoissa tai muista tuotannollisista syistä. CarColor maalien värisävy on aina sama ja pyritty kohdistamaan keskelle alkuperäisen värin vaihteluväliä.

VC Lähellä oikeaa. Erilaisia autojen värisävyjä on yhteensä noin 7000 kappaletta. Olemme koonneet 192 valikkoon värisävyt, jotka kattavat yleisimmät värit, jotka kattavat valtaosan yleisimmistä värisävyistä. Merkintä VC kertoo, että sävy on erittäin lähellä auton alkuperäistä sävyä, mutta ei täsmälleen sama. Emme suosittele VC merkinnällä varustettua värisävyä laajojen pintojen maalaukseen, mutta pienet ehostukset ja esimerkiksi lisävarusteiden maalaaminen voidaan suorittaa VC merkinnällä varustetulla sävyllä.

CarColor -autosävyt

Miksi valita CarColor-autosävyt? Miksi valita CarColor-autosävyt?

Carcolor luettelo on erittäin tarkka, ajantasainen ja laaja. Siinä ovat mukana uusimmat värit, automallit ja tietokanta päivittyy jatkuvasti.

Teemme yhteistyötä maailman johtavien automaalien valmistajien kanssa ja käytämme samoja väripastoja kuin auton valmistajat. Siksi CarColor maalien peittokyky on erittäin suuri ja värisävyt täsmällisiä. Emme myöskään käytä synteettisiä, alkyydi tai nitro-pohjaisia sidosaineita, ainoastaan laadukkaita akryyliin pohjautuvia sideaineita.

Miten löydän auton värinumeron? Miten löydän auton värinumeron?

Tarkista ensin omistajan käsikirja ja huoltokirja, Niissä saattaa esiintyä joko auton värinumero tai auton tyyppitarra, jossa värinumero on kerrottu. Värinnumero on myös mainittu autoon sijoitetussa tyyppitarrassa tai – kilvessä. Tyyppitarran tai – kilven paikka vaihtelee auton merkin mukaan. Kilvessä on kerrottu auton värinumero ja usein myös värin nimi. Jos et löydä värinumeroa, saat auton värinumeron selville myös auton maahantuojalta sen valmistenumeron perusteella.

Miten löydän auton sävyä vastaavan värin? Miten löydän auton sävyä vastaavan värin?

CarColor värisävyohjelmasta löytyy auton alkuperäisen värinumeron perusteella vastaava CarColor korjausväri. Etsi ensin auton merkki ja seuraa sen jälkeen auton alkuperäisiä värinumeroita, jotka on esitetty numeerisessa ja aakkosjärjestyksessä. Jokaisella värisävyllä on luettelossa vastaava tuotenumero, esimerkiksi 113450. Tämä tuotenumero vastaa autosi värisävyä ja se on merkitty spraypullon korkkiin, etikettiin sekä telineeseen. CarColor telineessä pullot ovat tuotenumerojärjestyksessä.

Luettelossa on myös alku- ja loppuvuosi, joiden välillä väriä on käytetty autojen tuotannossa. Joskus auton valmistajat käyttävät samaa värinumeroa eri sävyille, mutta vuosimalliväli poikkeaa. Siksi on tärkeää, että tarkistat, että myös auton vuosimalli on luettelon mukainen. Valikoimassa on hakemistotieto yli 17 000 autosävykoodille.

Auton alkuperäinen värisävy verrattuna CarColor väriin Auton alkuperäinen värisävy verrattuna CarColor väriin

CarColor väri on aina sama värisävy, siinä ei esiinny vaihtelua. Huomaa kuitenkin, että auton alkuperäinen värisävy muuttuu aina auton ikääntyessä ja maalipinnan kuluessa ja haalistuessa. Auton värisävy voidaan palauttaa lähelle alkuperäistä esimerkiksi kiillottamalla (=kevyt maalipinnan hionta).

CarColor sävyt vastaavat alkuperäistä väriä, tästä johtuen ne saattavat olla tummempia ja kirkkaampia kuin haalistunut maalipinta. Pinnan väriero saadaan häivytettyä maalatun alueen kuivuttua riittävän pitkään kevyellä hionnalla, jolloin uuden ja vanhan maalipinnan väriero tasoittuu. Huomaa kuitenkin, että hionta voidaan suorittaa vasta kun maalipinta on täysin kuivunut. Tämä saattaa viedä jopa useita viikkoja lämpötilasta ja ilman kosteudesta riippuen. Maalaa aina erillinen metallinen koepala ennen kuin maalaat varsinaista pintaa. Koepalaa voit käyttää jatkossa myös tarkistaaksesi, että pinta on riittävän kuivunut ja kestää hionnan/kiillotuksen.

Ennen kuin alat maalata autoa, suorita aina koemaalaus erilliselle pellin palalle. Huomaa, että metallihohtosävyt on aina lakattava CarColor kirkaslakalla oikean värin saavuttamiseksi. Metallisävyt on merkitty erikseen luetteloon. Emme ota vastuuta mahdollisista värivirheistä.

Värisävy-selaimella löydät helposti autoosi sopivan värin.